В Україні завершився сезон цукроваріння
Станом на 11 січня всі цукрові заводи завершили виробничий сезон. Він тривав з 20 серпня, працювало 42 цукрові заводи.
Усього від початку виробництва виготовлено 2,008 млн тонн цукру з 13,66 млн тонн цукрових буряків, повідомляє асоціація «Укрцукор».
«Незважаючи на не дуже сприятливі погодні умови, українські виробники цукру все ж змогли виправдати наші прогнози і виготовити понад 2 млн тонн цукру, що майже на 40,5% більше за показник минулого року», – зазначила керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило.
Вона додала, що цукрових буряків цьогоріч не тільки більше, вони і кращої якості: вищі і показники цукристості при прийманні, і виходу цукру – 17,65% та 14,68% відповідно.
Додати коментар