Агрономія

В ЄС зростає попит на органічні льон і гірчицю

В ЄС зростає попит на органічні льон і гірчицю

Останнім часом у європейських країнах зростає попит на нішеві культури – льон (насіння на харчові цілі) та гірчицю.

Про це журналу The Ukrainian Farmer розповів Євген Мисник, комерційний директор господарства «Золотий пармен», яке експортує в Європу все вирощене органічне зерно.

За його словами, льон і гірчицю у Європі вирощують в обмеженій кількості, саме тому на них зберігається хороша ціна.

Крім цього, постійний попит мають зернобобові – люпин, горох.

«Загалом попит – річ нестабільна. Візьмемо, наприклад, спельту: у 2014-2015 роках ціна на неї була дуже високою, в середньому 800 євро за тонну, однак у 2016 році в Україні її посіяли багато аграріїв, тож ціна впала на 150 євро», зауважив Євген Мисник.

Довідка

ФСГ «Золотий Пармен» створене в 2005 році. Вирощує елітні сорти яблук, овочі, чорну смородину, зернові культури. Має цех із виробництва натуральних соків прямого віджиму та цех із переробки зернових і  пакування круп. Також займається свинарством. Виробництво сільгосппродукції має органічний сертифікат.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!