Агрономія

Україні варто розвивати сегмент перероблення зерна, – економіст ФАО

Україні варто розвивати сегмент перероблення зерна, – економіст ФАО

Україна має досить великий потенціал для перероблення і збільшення експорту переробленої продукції.

Сьогодні у структурі експорту українських зернових і олійних 92% складає неперероблена продукція, а перероблена – всього 8%, повідомив провідний економіст ФАО Дмитро Приходько.

Водночас, за його словами, в середньому у світі обсяг експорту непереробленого зерна складає 62%, а продуктів його переробки – 38%.

Дмитро Приходько зауважив, що гарним прикладом того, що потрібно розвивати напрям перероблення є Польща та Туреччина.

Ці країни є нетто-імпортерами продовольчих калорій, однак у вартісному балансі сільськогосподарської продукції вони є нетто-експортерами. Усе завдяки тому, що вони експортують продукцію з доданою вартістю, додав економіст.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!