Україна почала експортувати цукор до Кот-д’Івуару
Протягом лютого 2017 року українські виробники наростили поставки цукру за кордон удвічі порівняно з січнем – до 113,2 тис. тонн.
Про це повідомили в асоціації «Укрцукор».
Найбільші поставки здійснювалися до Кот-д’Івуару – 19,3 тис. тонн, на другому місці Лівія – 18,7 тис. тонн, а замикає трійку лідерів Мавританія – 16,5 тис. тонн.
«Як і попередні місяці, український цукор їде до Шрі-Ланки та М’янми – у лютому це 13,7 та 6 тис. тонн відповідно, – зазначила керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило. – Також виробники активно освоюють нові ринки, і вже вперше український цукор спробували в Кот-д’Івуарі».
Експерт підкреслила, що сумарно за шість місяців 2016/17 маркетингового року експортовано 522,9 тис. тонн цукру, що вже перевищило наші попередні очікування в 500 тис. тонн цукру за маркетинговий рік.
Нагадаємо, що за 2016 рік українські виробники експортували рекордні для незалежної України 442,7 тис. тонн цукру на суму $215,9 млн. Такий прорив галузі зумовлений не лише вигідними ціновими пропозиціями, а й планомірним підвищенням якості цукру.
Додати коментар