Агрономія

У ПрАТ «Зернопродукт МХП» розповіли про критерії відбору гібридів кукурудзи

Обираючи гібриди кукурудзи для вирощування у товарних посівах, у ПрАТ «Зернопродукт МХП» – структурного підрозділу холдингу МХП, зважають не тільки на їхню врожайність, посухостійкість та добру вологовіддачу, але й на особливості конкретного поля.

Про це повідомляє журнал The Ukrainian Farmer.  

«Наше господарство розташоване в різних ґрунтово-кліматичних зонах Вінниччини, тому ми до вирощування кукурудзи в кожній зоні підходимо індивідуально. Більше з тим — маємо індивідуальний підхід до кожного поля: дивимося, який ґрунт, схил чи рівнина. У нас є схилові поля площею по 200 га, де зверху може бути чорнозем, а знизу на схилі — темно-сірі чи сірі супіщані за механічним складом ґрунти. Тому й таке може бути, що зверху сіємо один гібрид, з низу — інший. Бо кожен клаптик землі має розкривати свій потенціал», зазначив головний агроном господарства Віктор Шевчук.

Читайте також: У «Зернопродукті МХП» визначилися з посівами кукурудзи на наступний рік

Обираючи гібрид кукурудзи, в ПрАТ «Зернопродукт МХП» зважають на його врожайність, адже господарство працює за інтенсивною технологією й має завдання отримувати 11 т/га кукурудзи. Окрім того, гібриди мають бути посухостійкими, пластичними і дуже добре скидати вологу.

За словами Віктора Шевчука, цього року гібриди кукурудзи в господарстві збирали з вологістю 13,5–17%.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!