Агрономія

Сиза озима гірчиця має вищу продуктивність і олійність

Поділитись:
Сиза озима гірчиця має вищу продуктивність і олійність

У сільськогосподарському виробництві України набуває поширення гірчиця.

В основному українські аграрії вирощують два види гірчиці: гірчицю сизу, або сарептську (Brassica juncea Czern.) і гірчицю білу (Sinapis alba L.).

Гірчиця біла більш холодостійка й вимогливіша до вологозабезпечення, а гірчиця сиза менше холодостійка, але має високу посухостійкість.

Проти ярої форми сиза озима гірчиця має вищу продуктивність й олійність. Крім того, вона як озима культура своїм покривом запобігає ерозії ґрунту, що важливо в усіх зонах вирощування.

Одним із ризиків під час вирощування озимої гірчиці є перезимівля посівів, однак їх можна знівелювати, якщо дотримуватись агротехніки вирощування культури.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями