Агрономія

Шість аргументів на користь вирощування бобових культур

Вирощування бобових культур може мати цілу низку переваг, у тому числі екологічних.

Про це повідомила директор з продажу холдингу HarvEast Тетяна Алавердова з посиланням на дані ГС «Співтовариство виробників і споживачів бобових України».

Вона, зокрема, назвала п’ять переваг у виробництві бобових культур:

1.         Вуглецевий слід бобових (125 кг УЕ/га/рік) значно нижчий, ніж після інших поширених сільгоспкультур.

2.         Скорочення залежності від добрив.

3. Скорочення вуглецевого сліду при виробництві  (зменшення обсягів викидів парникових газів).

4.         Важливий чинник стійкої інтенсифікації рослинництва (сівозміна). Бобові можуть покривати від 20 до 40% потреб пшениці в азоті, причому деякі сорти утримують до 300 кг азоту на гектар.

5.         Висока ефективність водокористування. Кількість води для виробництва 1 кг продукції тваринництва в сотні разів більше, ніж для виробництва 1 кг бобів.

6.         Висока ефективність водокористування дає змогу вирощувати бобові в посушливих районах. 

Крім того, бобові є гарним вибором з точки зору кліматично оптимізованого сільського господарства. 

За словами Тетяни Алавердової, виробництво бобових є перспективним ще і тому, що попит на них у світі зростає, адже ці культури відносяться до розряду healthy-продукції.

Нагадаємо, HarvEast щороку виділяє на нішеві культури, серед яких переважно зернобобові (горох, сочевиця, нут) до 10% посівних площ.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!