Агрономія

Сезон цукроваріння завершився зі зростанням виробництва на 6,5%

Сезон цукроваріння завершився зі зростанням виробництва на 6,5%

Виробничий сезон цукроваріння завершено. У 2017/18 маркетинговому році виготовлено 2,14 млн тонн цукру, що на 6,5% більше порівняно з минулорічним показником (2,01 млн тонн).

Про це повідомили в асоціації «Укрцукор».

Зростання виробництва пов’язано зі збільшенням посівних площ під цукровими буряками та запуском ще чотирьох цукрових заводів до минулорічних 42.

«Збільшення виробництва цукру могло б бути ще більшим, проте погодні умови під час вегетації не сприяли збільшенню врожайності цукрових буряків, – підкреслила  керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило. – В результаті маємо нижчі показники цукристості та виходу цукру».

Лідером із виробництва залишилась Вінницька область – 445,6 тис. тонн цукру. Другу позицію посіла Хмельницька область – 290,2 тис. тонн. Замикає трійку найбільших виробників Тернопільська область – 283,5 тис. тонн.

Зазначається, що за рахунок планових модернізацій цукрових заводів вдалося збільшити виробництво цукру І категорії. «У 2017/18 МР виробництво цукру І категорії займає 50% порівняно з минулорічними 30% у загальній структурі виробництва», – зазначила Руслана Бутило.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!