Агрономія

Реалізація порічок на свіжому ринку дає більший прибуток

Реалізація порічок на свіжому ринку дає більший прибуток

Порічки (червону та білу смородину) зазвичай вирощують на переробку, однак вищу ціну можна отримати за умови реалізації продукції на свіжий ринок.

 

Для вирощування на свіжу продукцію обирають сорти з довгими, повними гронами, що рівномірно дозрівають, з великими й солодкими ягодами. Для максимально тривалого постачання ягід на ринок створюють конвеєр сортів.

 

Одним із перших достигає середньоранній сорт червоних порічок Джонкер ван Тетс, що вирізняється високою врожайністю ягід приємного смаку. Він був виведений 1941 року в Голландії, швидко став популярним, тож і нині дуже поширений у Західній Європі.

 

На початку липня дозріває сорт Юніфер. Він має плоди середнього розміру та великі, блискучі грона середньої довжини.

 

Ролан – голландський сорт червоної смородини пізнього строку дозрівання, дозріває в другій половині липня. Сильнорослий, високоврожайний, стійкий до грибних захворювань.

 

Приблизно в той самий час, у третій декаді липня, дозріває сорт Ровада з великими червоними ягодами, зібраними в довгі грона. Цей сорт особливо рекомендується для вирощування на шпалері.

 

Наприкінці липня – на початку серпня дозріває сорт Руднейс зі щільно розміщеними, темно-червоними ягодами. Найпізніший сорт червоних порічок Августус віддає врожай на початку серпня.

 

Рідше висаджують білі порічки, наприклад сорти Бланка й Вікторія.

 

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!