Агрономія
Головне:
Агрономія

Проведення десикації ріпаку за вологості насіння понад 30% знижує його олійність

Проведення десикації ріпаку за вологості насіння понад 30% знижує його олійність

Якщо під час збирання врожаю ріпаку прогнозуються нестійкі погодні умови, для запобігання втратам урожаю насіння потрібно проводити десикацію. 

Також це важливо робити, якщо посіви ріпаку засмічені високостебловими бур’янами, особливо підмаренником і метлюгом.

Десикація дасть змогу зібрати врожай у коротший термін і усунути потребу досушування насіння. Також вона сприяє зниженню ураження рослин патогенами хвороб. 

Оптимальним періодом для проведення десикації є час, коли 70-75% насінин у стручку побуріють, а самі стручки не розтріскуються під час згинання. 

Водночас проведення десикації за вологості насіння понад 30% може призвести до зниження врожайності та вмісту олії в насінні, оскільки рослини ще продукують суху речовину. 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Журнали