Агрономія

Прогноз: світове виробництво зерна може зрости

Прогноз: світове виробництво зерна може зрости

 

Міжнародна Рада по Зерну (IGC) у своєму поточному звіті передбачила світове виробництво зернових у 2016/17 МР на рівні 2,077 млрд тонн.

Минулого місяця перспективи були на 8 млн тонн нижчими. Роком раніше цей показник був на 74 млн тонн скромнішим.

Слід зазначити, що в 2014/15 сезоні аграрії всього світу зібрали зі своїх полів близько 2,048 млрд тонн.

Обсяг світового споживання очікується на рівні 2,054 млрд тонн. Місяцем раніше прогноз був на 5 млн тонн скромнішим. У 2015/16 МР цей показник був на 72 млн тонн нижчим.

Прогноз щодо обсягу світової торгівлі зерном був підвищений в поточному звіті на 4 млн тонн проти попередніх очікувань до 337 млн тонн. Нагадаємо, в попередньому сезоні цей показник був більшим — 7 млн тонн.

До того ж світові перехідні запаси цього сезону прогнозуються на рівні 498 млн тонн. На початку минулого місяця фахівці давали скромніший прогноз — 492 млн тонн. У 2015/16 МР показник становив 475 млн тонн.

Крім того, аналітики Міжнародної Ради по Зерну (IGC) у поточному звіті внесли низку коригувань у прогнози на врожаї більшості основних сільгоспкультур у 2016/17 сезоні.

Так, світове виробництво пшениці цього року, згідно з поточними оцінками, може досягти 748,4 млн тонн. З минулого місяця прогноз виріс на 1,4 млн тонн.

Прогноз експертів МСЗ щодо врожаю кукурудзи у 2016/17 МР становив 1,035 млн тонн. Попередня оцінка була на 8 млн тонн більш песимістичною.

Нагадаємо, роком раніше виробництво цієї сільгоспкультури у світі становило в 970,8 млн тонн.

Світове виробництво рису у 2016/17 сезоні, за даними поточного прогнозу, може досягти позначки в 484,2 млн тонн. Місяцем раніше перспективи на 2,3 млн тонн були нижчими.

Обсяг світового виробництва сої у 2016/17 МР в поточному звіті ССЗ прогнозується на рівні 332,4 млн тонн. Місяцем раніше перспективи світового врожаю олійної культури оцінювалися на 3,4 млн тонн нижче, а минулого сезону було зібрано 315 млн тонн

Агросем

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!