Агрономія

Питання щодо експорту української пшениці до Індонезії близьке до вирішення

Питання щодо експорту української пшениці до Індонезії близьке до вирішення

Україна наблизилась до вирішення питання щодо вимог, які висуває Індонезія до української пшениці.

Про це повідомив в.о. виконавчого директора Української зернової асоціації (УЗА) Сергій Іващенко.

Зокрема, Індонезія вимагає прожарювати українське зерно протягом 10-20 хвилин за температури 70-80 °С.

«Така процедура має негативний вплив на якість пшениці, зокрема, на вміст у ній глютену, клітковини тощо. Водночас в Індонезії вважають, що це дієвий механізм боротьби з грибками, хоча ефективність такого методу не доведено», – зауважив Сергій Іващенко.

УЗА підняла це питання на засіданні генеральної асамблеї IGTC, яке відбулось кілька тижнів тому в Китаї. На цьому засіданні представники асоціацій з різних країн світу були дуже здивовані такою вимогою Індонезії, адже раніше ні до кого таких вимог не було.

«Міжнародна спільнота нас підтримала та готова нам допомагати. У жодній з країн такої практики як прожарювання зерна немає», – підкреслив в.о. виконавчого директора асоціації.

Він додав, що УЗА також консультувалась із багатьма експертами, кожен з яких підтверджує, що прожарювання зерна негативно впливає на його якість. Крім цього, в Україні в портових терміналах немає можливості цього робити.

Українська зернова асоціація запропонувала керівництву Індонезії робити прожарювання зерна безпосередньо на її внутрішніх борошномельних підприємствах.

«Ми проговорили це питання з індонезійськими компаніями. У них така можливість і вони готові це робити. Отож, ми рухаємось до вирішення цього питання», – зазначив Сергій Іващенко.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!