Озима пшениця є озимою завдяки калію
Озима пшениця називається озимою, тому що висока концентрація цукрів у клітинному соці рослини не дає йому замерзати взимку.
Саме в продукуванні цукрів і відіграє чи не головну роль калій, тому завдяки калію озима пшениця здатна витримувати зимові умови.
Ще однією важливою функцією цього елемента живлення є його вплив на стійкість рослин озимої пшениці до хвороб, адже він ще є регулятором ферментативної активності в клітинах рослин, а більша кількість активних ферментів значно зменшує негативний вплив патогенів на рослину.
За останні 30 років у наукових виданнях було оприлюднено близько 200 наукових робіт, де так чи інакше доводився позитивний вплив калію на резистентність до хвороб, яка зростала до 70% порівняно з варіантами, де калій був у дефіциті.
Додати коментар