Агрономія

Озима пшениця є озимою завдяки калію

Озима пшениця є озимою завдяки калію

Озима пшениця називається озимою, тому що висока концентрація цукрів у клітинному соці рослини не дає йому замерзати взимку.

Саме в продукуванні цукрів і відіграє чи не головну роль калій, тому завдяки калію озима пшениця здатна витримувати зимові умови.

Ще однією важливою функцією цього елемента живлення є його вплив на стійкість рослин озимої пшениці до хвороб, адже він ще є регулятором ферментативної активності в клітинах рослин, а більша кількість активних ферментів значно зменшує негативний вплив патогенів на рослину.

За останні 30 років у наукових виданнях було оприлюднено близько 200 наукових робіт, де так чи інакше доводився позитивний вплив калію на резистентність до хвороб, яка зростала до 70% порівняно з варіантами, де калій був у дефіциті.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!