Агрономія

Неналежні умови транспортування призводять до значних втрат томатів

Неналежні умови транспортування призводять до значних втрат томатів

Після збирання плоди томатів потрібно якнайшвидше підготувати до транспортування, щоб мінімізувати їх втрати.

Для завантаження плодів у транспортний засіб від збирання томатів має минути не більше 24 годин. Більші затримки з відвантаженням продукції призводять до істотних природних втрат.

Втрати під час транспортування томатів у непідготовлених умовах можуть становити: за 24 години – 2,5%, 48 годин – 7,1%, 72 години – 11,5%.

Спочатку плоди потрібно довести до кондиційного стану та упакувати, після чого – охолодити до температури, що відрізняється максимум на 2 °С від оптимальної, рекомендованої для певної групи стиглості.

Щоб уникнути утворення конденсації водяної пари на томатах, рекомендовано попередньо охолоджувати транспортний засіб, в якому буде транспортуватися продукція.

Оптимальна температура транспортування плодів залежить від їх ступеня стиглості. Плоди молочного ступеня стиглості транспортують за температури 12-13 °С, світло-рожевого – 10–12 °С, від рожевого до світлооранжевого – 9–10 °С, від оранжевого до світло-червоного – 8–10 °С, червоного – 6–8 °С.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!