Агрономія

Недостатня вологость ґрунту знижує стійкість цукрових буряків до низки хвороб

Недостатня вологость ґрунту знижує стійкість цукрових буряків до низки хвороб

Надлишок вологи погіршує аерацію й викликає закисання ґрунту, що спричиняє ослаблення рослин цукрових буряків і зниження їхньої стійкості проти загнивання коренеплодів.

Більшість грибів і бактерій, що спричиняють розвиток низки хвороб цукрових буряків, краще розвиваються за підвищеної вологості.

У багатьох із них, які за своїм філогенетичним походженням близькі до водних мікроорганізмів, деякі фази розвитку відбуваються безпосередньо у воді.

Водночас зниження вологості ґрунту до 30% і менше від повної вологомісткості призводить до втрати рослинами тургору.

Це зумовлює зниження стійкості цукрових буряків проти таких хвороб як коренеїд (спричинений темноколірними видами грибів, фузаріями й ризоктонією), фомоз, еризифоз, хвороб голодування.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!