Агрономія
Головне:
Агрономія

Названо чинники, які можуть обмежувати розмноження хлібних жуків

У різних зонах України є чинники, що можуть обмежувати розмноження хлібних жуків.

Про це AgroTimes розповів канд. с.-г. наук, старший науковий співробітник лабораторії прогнозів Інституту захисту рослин НААН Андрій Федоренко.

«У Лісостепу основними чинниками є спорадичне промерзання ґрунту (Київська, Сумська, Харківська та Полтавська області), інколи брак тепла влітку та надмірне зволоження (Вінницька, Хмельницька, Чернівецька області)», – зазначив він.

За його словами, у зоні Степу це спорадичне промерзання ґрунту (Луганська, Донецька області), надмірно високі температури та посуха в липні-серпні. На Поліссі – спорадичне промерзання ґрунту (Житомирська, Чернігівська області), брак тепла в період заляльковування, льоту жуків, а також надмірне зволоження в період розвитку личинок.

У зонах Передкарпаття та Закарпаття основними обмежувальними чинниками може бути брак тепла в період заляльковування та льоту імаго й надмірне зволоження в період розвитку личинок.

Дізнайтесь, як глобальні кліматичні зміни вплинули на життєдіяльність шкідників на конференції «День агронома: прибуткова агрономія».

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Журнали