Науковець пояснив, чому очеретянка не набула популярності у виробництві
Попри високу кормову продуктивність очеретянки звичайної та низку інших якостей, вона досі не набула поширення у виробництві. Причина – у складності ведення її насінництва.
Про це розповів журналу The Ukrainian Farmer канд. с.-г. наук, заступник директора з наукової роботи Сарненської дослідної станції Інститут водних проблем і меліорації НААН Микола Зосимчук.
За його словами, однією з біологічних особливостей очеретянки звичайної є те, що в неї дуже короткий період достигання насіння, до того ж після достигання воно швидко осипається.
Запізнення зі збиранням насіння очеретянки на 1–2 дні призводить до втрати більш ніж половини врожаю.
Тому після настання молочної стиглості за насінниками потрібно проводити щоденне спостереження.
Як повідомлялося раніше, дослідження довели, що на перезволожених землях Полісся найдоцільніше вирощувати очеретянку звичайну.
Додати коментар