Агрономія

Насіння, олія та макуха: перспективи вирощування кунжуту

Насіння, олія та макуха: перспективи вирощування кунжуту

Кунжут є однією з нішевих олійних культур, що мають перспективи вирощування в Україні.

Про це повідомили в Інститут олійних культур Національної академії аграрних наук України.

За словами вчених, перспективи виробництва мають як і кунжутне насіння, так і олія та макуха.

Зокрема, кунжутна олія – одна з кращих рослинних олій,  за смаковими якостями нагадує оливкову. Її використовують у харчовій промисловості, медицині та косметології.

Також популярним продуктом є насіння кунжуту, яке застосовують у хлібопекарських і кондитерських виробах та як приправу до страв.

Крім цього, в тваринництві використовують макуху кунжуту – високобілковий корм, у 100 кг якого вміщується 132 кормових одиниць.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!