Насіння, олія та макуха: перспективи вирощування кунжуту
Кунжут є однією з нішевих олійних культур, що мають перспективи вирощування в Україні.
Про це повідомили в Інститут олійних культур Національної академії аграрних наук України.
За словами вчених, перспективи виробництва мають як і кунжутне насіння, так і олія та макуха.
Зокрема, кунжутна олія – одна з кращих рослинних олій, за смаковими якостями нагадує оливкову. Її використовують у харчовій промисловості, медицині та косметології.
Також популярним продуктом є насіння кунжуту, яке застосовують у хлібопекарських і кондитерських виробах та як приправу до страв.
Крім цього, в тваринництві використовують макуху кунжуту – високобілковий корм, у 100 кг якого вміщується 132 кормових одиниць.
Додати коментар