Належна підготовка насіння гречки до сівби сприяє збільшенню її врожаю
Підготовка насіння гречки до сівби передбачає доведення його до найвищої кондиції (не менше як 95% схожості), що сприяє збільшенню врожаю.
Насіння піддають повітряно-тепловому обігріву на сонці або під накриттям, розстеляють тонким шаром, перелопачують і закривають брезентом на ніч. Потім розсортовують і висівають тільки велике за розміром насіння.
Глибина загортання насіння гречки залежить від механічного складу й вологості ґрунту.
В основному рекомендується мілке загортання на глибину 4-5 см на важких ґрунтах, схильних до ущільнення, та глибше – на 5-7 см на окультурених структурних ґрунтах, а в разі пересихання верхнього шару ґрунту – на 8-10 см.
Додати коментар