Агрономія

Найпоширенішими небезпечними чинниками в зерні є пестициди і діоксини

Найпоширенішими небезпечними чинниками в зерні є пестициди і діоксини

Серед найнебезпечніших чинників, які найчастіше зустрічаються в зерні, є пестициди та діоксини.

Про це зауважив радник президента Української зернової асоціації з питань харчової та кормової безпеки Вадим Турянчик.

Він підкреслив, що діоксини – це дуже небезпечний канцероген, який можна внести безпосередньо під час сушіння зерна.

«Багато виробників не задумуються над тим, що сушарка може вплинути на безпечність продукції, але це факт», – сказав він.

Пестициди ж можуть бути внесені на будь-якому етапі виробництва продукції, навіть під час зберігання зерна.

Крім цього, до небезпечних хімічних чинників, поширених у зерні, належать мікотоксини, радіонукліди, нітрати, мастильні матеріали, залишки миючих та дезінфікуючих засобів тощо.

Серед фізичних чинників зустрічається каміння, метал, деревина, скло і твердий пластик, елементи технологічного оснащення, обладнання тощо.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!