Агрономія

На Полтавщині завершується сезон цукроваріння

На Полтавщині завершується сезон цукроваріння

Станом на 16 грудня три цукрових заводи Полтавської області завершили сезон цукроваріння, повідомили у департаменті агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

Всього у 2016/17 маркетинговому році переробкою цукрових буряків і виробництвом цукру займалося п’ять цукрових заводів на Полтавщині: Глобинський, Кобеляцький (відновив роботу після реконструкції), Новооржицький, Яреськівський (у складі агропромхолдингу «Астарта-Київ») та Ланнівський.

Наразі продовжують працювати Глобинський та Яреськівський заводи.

За оперативними даними, цукрові заводи Полтавського регіону переробили 2 млн тонн буряків урожаю 2016 року та виробили 287,2 тис. тонн цукру. Середня цукристість буряків складає 17,04%.

До кінця сезону очікується виробництво близько 300 тис. тонн цукру.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!