Агрономія

На Миколаївщині та Запоріжжі – дефіцит сої для перероблення

На Миколаївщині та Запоріжжі – дефіцит сої для перероблення

Потужності з перероблення сої в Україні розташовані нерівномірно. Зокрема, в областях, які виробляють великі обсяги сої, їх не вистачає.

Водночас у деяких областях відчувається надлишок потужностей і дефіцит сировини, повідомили в інформаційно-аналітичному агентстві «Експерт Агро».

Найбільша кількість заводів, які спеціалізуються на переробленні сої, спостерігається в Миколаївській та Запорізькій областях, де сконцентровано 19% і 14% всіх потужностей країни.

Також велика концентрація переробних потужностей для сої – в Вінницькій і Кіровоградській областях (13% і 10% відповідно).

Однак ці області не мають достатньої сировинної бази для завантаження наявних потужностей і їм доводиться працювати на сировині, яку привозять з інших областей, зазначили в «Експерт Агро».

Заразом такі області як Житомирська, Київська, Чернігівська, Тернопільська та Рівненська відчувають надлишок сої і нестачу потужностей для її перероблення.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!