Завдяки моніторингу посівів можна підвищити продуктивність озимої пшениці
Проведення моніторингових спостережень за хворобами й шкідниками та розробка способів боротьби з ними дає можливість підвищити продуктивність озимої пшениці, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Урожай озимої пшениці значною мірою залежить від технології її вирощування — це вплив сівозмін, системи удобрення, обробітку ґрунту й захист посівів від хвороб і шкідників.
Особливо у сучасних умовах, коли спостерігається порушення сівозмін: озима пшениця висівається по зернових культурах, ріпак — по парових, гороху, кукурудзі на силос, багаторічних травах, що призводить до розвитку хвороб і шкідників.
Особливо це простежується за проведення мілкого, безполицевого обробітку ґрунту.
Сівба озимої пшениці за недостатньої кількості запасів продуктивної вологи призводить до послаблення її розвитку в осінній період й ураження хворобами та шкідниками.
Рослини озимої пшениці, що сильно уражені з осені, мають низьку зимостійкість, знижується також їхня посухостійкість.
Додати коментар