Агрономія

Мікоризні гриби збільшують врожайність бобових

Мікоризні гриби у  контакті з кореневими волосками виділяють специфічні сполуки, формують специфічний ґрунтовий комплекс, який сприяє стабільності ґрунтових агрегатів, робить їх стійкими до деградації та руйнування. За рахунок дії фосфатмобілізивних бактерій урожайність бобових культур зростає на 8-12%.

Про це розповідає журнал The Ukrainian Farmer.

За словами доктора біологічних наук професора В’ячеслава Січкаря (Одеська державна сільськогосподарська дослідна станція НААН), дослідження зі застосуванням арбускулярно- мікоризних грибів для стимулювання фосфорного обміну рослин сої проводились в Україні у кінці минулого сторіччя. В останні роки з’явилася низка повідомлень про позитивну дію певних штамів фосфатмобілізивних бактерій Bacillus subtilis, Bacillus megaterium. Pseudomonaѕ putida, Enterobacter dissolvens, Azotobacter, Agrobacterium та інших.

Читайте також: Мікориза — ефективний засіб підвищення врожайності сільськогосподарських культур

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!