Агрономія

LNZ Group калібруватиме насіння з точністю до 99,9%

LNZ Group калібруватиме насіння з точністю до 99,9%

На Лебединському насіннєвому заводі (LNZ Group) введено в експлуатацію фотосепаратор, який підвищує точність калібрування насіння до 99,9%. Це найновіше обладнання вважається кращим у світі з обробки насіння.

«Це дасть можливість залучити компанії, які цього потребують (Syngenta, Pioneer), здійснювати очистку при змішанні ячменю із пшеницею та інших культур, надати комплекс послуг компанії Syngenta і всіх, хто хоче здійснити більш точне і якісне калібрування насіння», ‒ наголосив директор ПАТ «Лебединський насіннєвий завод» Анатолій Ткаченко.

«Фотосепаратор – це передова спеціально пристосована технологія ‒ камери видимого діапазону, технологія InGaAs високого розширення, унікальна технологія PROfile, яка гарантує селекцію насіння високої якості», ‒ зазначив інженер-технолог LNZ Group Руслан Довгун.

Він підкреслює, що високоточна система викидання мінімізує помилкове бракування хорошого насіння, видаючи потік браку з дуже високою концентрацією. «Завдяки мінімальним втратам хорошого зерна на першому потоці, більшість застосувань насіння не потребує повторного сортування, хоча за потреби воно можливе», ‒ додав спеціаліст.

За словами Руслана Довгуна, це обладнання розраховано для роботи практично з усіма типами зернових на будь-якій стадії їх переробки. Фотосепаратор дає можливість здійснювати ефективне сортування за кольором і видаляти чужорідні матеріали, які навіть важко розрізнити.

Компанія вже здійснила всі тестові налаштування обладнання на різні культури: соняшник, коріандр, льон, сою, ячмінь, пшеницю, кукурудзу тощо.  

«Раніше ми переробляли насіння лише механічним способом на звичайних сепараторах, розповів Руслан Довгун. ‒ Роботу фотосепаратора можна порівняти з перебиранням насіння вручну. Втім, ця машина робить це значно швидше. Це обладнання має дуже високу точність».

Також фотосепаратор має додаткові можливості ‒ зокрема, він перебирає горіхи, заморожену продукцію тощо.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!