Агрономія

ГК «Формула Смаку» переходить на рідкі комплексні добрива

рідкі комплексні добрива

Для оптимізації підживлення культур ГК «Формула Смаку» переходить на рідкі комплексні добрива, оскільки працює в регіонах, де волога – основний лімітаційний чинник отримання високих врожаїв.

Про це розповів головний агроном групи компаній В’ячеслав Рибальченко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«Щоб сухим добривам перейти в доступну форму, треба певна кількість вологи, аби вони розчинилися і надійшли до кореневої системи, а РКД ми вносимо безпосередньо в насіннєве ложе, і тільки рослина починає проростати, вона його споживає», – пояснив агроном.

Таким чином не втрачається до 20-30% унесених добрив, як це відбувається із сипкими добривами.

«Складні добрива даємо під основний обробіток, бо вони можуть розчинитися протягом зими. Під просапні культури добрива вносимо на глибину 25-27 см, і рослина буде їх засвоювати, коли в неї наливається кошик чи качан», – зазначив В’ячеслав Рибальченко.

Нагадаємо, на рідкі комплексні добрива під час сівби пшениці та ячменю вже перейшли два підприємства ГК «Формула саку».