Агрономія

Фермер розповів, як отримує якісне зерно пшениці

У господарстві «Коровай» у жодному разі не планують відмовлятися від міндобрив, навіть попри їх істотне подорожчання. Адже для якості зерна дуже важливим є внесення добрива у потрібну фазу.

Про це розповів голова господарства «Коровай» Олег Гіс в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«Я постійно отримую пшеницю 1-2 класу завдяки підживленню азотними добривами з умістом сірки у фазу виходу колоса. Найбільшу якість зерна давало внесення перед дощем 100 кг/га сульфату амонію. Клейковина була 36%. Хоч згідно з технологією сульфат амонію бажано вносити на початку вегетації», – зазначив Олег Гіс.

Якщо нема можливості внести дорогі азотні добрива перед виходом колоса, то, за його словами, можна підживити розчином карбаміду із сульфатом магнію: 5 кг карбаміду + 2 кг сульфату магнію.

Таким чином, позакореневе підживлення у фазу початку цвітіння суттєво може підвищити якість зерна пшениці.

Нагадаємо, господарство «Коровай» на Львівщині планує перейти на РКД та сіяти сидерати. Раніше повідомлялося також, як господарство заощаджує на добривах.