Фермер розповів, як контролює якість зерна пшениці
На якість пшениці великою мірою впливає правильний вибір сорту, тому у ФГ «Геркулес», що на Київщині, обирають топові високоврожайні сорти іноземної селекції. Також вирощують кілька сортів вітчизняної селекції, які, за словами голови господарства Віктора Шеремети, за якістю кращі від іноземної.
Про це він розповів в інтерв’ю для журналу The Ukrainian Farmer.
«Для хороших показників урожайності пшениці ми застосовуємо азотне живлення впродовж усієї вегетації, а щоб покращити якість, вносимо азотні добрива у вигляді КАС уже на фінальному етапі росту рослин, щоб збільшити вміст білка і клейковини», – зазначає Віктор Шеремета.
Таким чином, за його словами, у господарстві здебільшого отримують продовольче зерно пшениці.
Нагадаємо, Віктор Шеремета також розповів, що олійність соняшнику буде знижена через спеку.