Агрономія

Фактори, що впливають на накопичення нітратів в овочах

Поділитись:
Фактори, що впливають на накопичення нітратів в овочах

На накопичення нітратів в овочах впливають різні фактори, серед яких біологічні особливості культури, її сортові ознаки, рівень родючості ґрунту, температура, вологість ґрунту, повітря, інтенсивність і довжина освітлення.

Також на рівень нітратів впливає концентрація вуглекислого газу, рівень живлення рослини, забруднення ґрунту полютантами, зокрема важкими металами.

Ранні сорти овочевих культур відзначаються підвищеним вмістом нітратів, пізні – низьким. Нітратів багато тоді, коли період так званої товарної стиглості рослин настає раніше, ніж період фізіологічної стиглості.

Підвищення температури повітря понад +23 °С призводить до накопичення нітратів в овочах. Водночас посилене освітлення, низькі температури та помірне азотне живлення знижують вміст нітратів.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями