Експорт українського цукру сягнув максимуму за останні 25 років
У 2016 році експорт цукру склав 465,9 тис. тонн, що є рекордним показником за всю історію незалежності України. Це в чотири рази більше порівняно з попереднім роком, повідомили в прес-службі Мінагрополітики.
Так, за вересень-грудень українські виробники експортували 344,1 тис. тонн цукру. В тому числі вперше – на ринки М’янми, Шрі-Ланки, Афганістану, Сомалі, Ефіопії, ПАР, Македонії, Судану, Китаю.
Відкриття нових ринків збуту відбулося завдяки підвищенню якості цукру.
Також не треба відкидати неврожай у Бразилії та Індії і сприятливу кон’юнктуру світового ринку, наголошують в асоціації «Укрцукор».
«З огляду на це, за нашими прогнозами в 2017 відбудеться збільшення площ під буряками та поступове повернення втрачених позицій у структурі посівів. Вже зараз є підтверджена інформація про збільшення посівів цієї культури від великих виробників», – зазначили в «Укрцукрі».
«Ще одним фактором, який відіграватиме важливу роль у 2017 році, є розширення «Радехівського цукру» (купівля шести заводів у Тернопільській області, які раніше належали агрохолдингу «Мрія») та наполеонівські плани із трикратного збільшення потужностей Ukrainian Sugar Company, – підкреслила керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило.
Додати коментар