Агрономія

До харчового льону висуваються вимоги, як до органічної продукції

До  харчового льону висуваються вимоги, як до органічної продукції

Технологія вирощування льону харчового напряму має деякі відмінності від технології вирощування льону технічного призначення.

Вимоги до льону харчового призначення виставляються такі, як і до органічної продукції, тому треба забезпечити відсутність надлишкового вмісту хімікатів і токсинів у продукції, що отримується.

Все це можна досягти відповідною технологією вирощування. Найкращими попередниками для льону є озимі зернові культури, зернобобові, баштанні, просапні, після яких поле залишається чистим від бур’янів. Ефективним є розміщення льону по пару.

Не рекомендується висівати льон олійний після соняшнику, ріпаку, суданської трави та льону.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!