Агрономія

До харчового льону висуваються вимоги, як до органічної продукції

Поділитись:
До  харчового льону висуваються вимоги, як до органічної продукції

Технологія вирощування льону харчового напряму має деякі відмінності від технології вирощування льону технічного призначення.

Вимоги до льону харчового призначення виставляються такі, як і до органічної продукції, тому треба забезпечити відсутність надлишкового вмісту хімікатів і токсинів у продукції, що отримується.

Все це можна досягти відповідною технологією вирощування. Найкращими попередниками для льону є озимі зернові культури, зернобобові, баштанні, просапні, після яких поле залишається чистим від бур’янів. Ефективним є розміщення льону по пару.

Не рекомендується висівати льон олійний після соняшнику, ріпаку, суданської трави та льону.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями