Агрономія

Для конвеєрного виробництва шпинату його сівбу варто починати в березні

Для конвеєрного виробництва шпинату його сівбу варто починати в березні

Для того, щоб налагодити конвеєрне виробництво зелені шпинату, його насіння потрібно висівати 4-5 разів протягом сезону через кожні 15-20 діб, починаючи з третьої декади березня.

Перед сівбою насіння калібрують, відбирають велике, повноцінне.

Оскільки насіння має тверду оболонку та важко проростає, намочують його у воді температурою 15-20 °С на 1-2 доби, змінюючи воду кожні 8-10 годин, обробляють мікроелементами.

Для зниження захворюваності рослин перед посівом насіння протруюють дозволеними в Україні препаратами.

Насіння висівають сівалкою СО-4,2 на глибину 2–3 см з міжряддям 50-70 см, густота стояння рослин – 70 тис./га.

У Південних і Східних районах України рекомендовано застосовувати схему сівби 20×50 см із шириною смуги 6-8 см.

Норма висіву насіння становить 14-16 кг/га і залежить від способу сівби. Під зиму і влітку норму висіву збільшують на 20-25%.

Після висіву поле прикочують кільчастими котками для отримання дружних сходів і захисту від вивітрювання ґрунту, особливо в умовах Степу.

Також шпинат можна висівати під зиму в першій декаді вересня. За таких умов отримують продукцію на початку травня. За ранньовесняного висіву збирати зелень починають в середині або в кінці травня.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!