Агрономія

Цукрові заводи України переважно працюватимуть до січня

Цукрові заводи України переважно працюватимуть до січня

Станом на 21 листопада в Україні вже вироблено 1,48 млн тонн цукру. Це більше, ніж за 2015/16 МР – 1,43 млн тонн, повідомляє прес-служба асоціації «Укрцукор».

Українські виробники переробили 10,08 млн тонн цукрових буряків, що на 26% більше за минулорічний показник (7,97 млн тонн на аналогічну дату минулого року).

«Цьогоріч збільшилися не лише посівні прощі під цукровими буряками та кількість працюючих цукрових заводів, а й суттєво змінились якісні показники виробництва, – наголосила Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу «Укрцукор». – На 0,13% зросла цукристість буряків – до 17,8%, вихід цукру зріс на 0,11% і становить 14,85%. Це дало змогу значно наростити обсяги виробництва солодкого піску, надлишок якого українські виробники вдало експортують до Шрі-Ланки, М’янми, Грузії та інших країн».

Поточний сезон цукроваріння видався досить спокійним, без урахування аномальних кліматичних змін у серпні та листопаді поточного року. Через сильні снігопади минулого тижня майже 44 тис. га цукрових буряків залишилося під снігом, проте дана культура не боїться морозів до -10° С, тому виробники мають всі шанси зібрати врожай вчасно і без втрат.

За прогнозами «Укрцукру», більшість цукрових заводів завершить виробництво цукру до Нового року.

Станом на 16 листопада вже завершили роботу чотири заводи: у Харківській та Хмельницькій областях, і лише три заводи продовжать переробку цукрових буряків у січні.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!