Ціни на цукор з вересня підвищилися на 8%
Станом на 25 жовтня 2016 року оптово-відпускна ціна цукру становить 13,8-14 грн./кг, що майже на 8% більше аналогічного показника за вересень.
Про це повідомляє прес-служба асоціації «Укрцукор».
«Незважаючи на те, що ціни світового ринку значно додали, на внутрішньому ринку простежується певна цінова стабільність», – зауважує керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило.
За аналогічний період минулого року оптово-відпускна ціна коливалася в межах 13,8-14,5 грн./кг, нагадує вона.
Цьогоріч собівартість виробництва зросла, зокрема, через здорожчання тарифів та девальвацію національної валюти.
«Своєю чергою експорт дозволяє зняти надлишки виробленої продукції та тримати ціну на відносно стабільному рівні», – додає Руслана Бутило.
За даними Держстату, в другій половині жовтня максимальні роздрібні ціни на цукор зафіксовані в Харківській області (14,36 грн./кг), а мінімальні – в Дніпропетровській (13,31 грн./кг), яка продемонструвала найбільші темпи зниження (2,1%) порівняно з 13,6 грн./кг декадою раніше.
На 25 жовтня в Україні виготовлено 894,6 тис. тонн цукру перероблено 6,14 млн тонн цукрових буряків. У процесі цукроваріння задіяний 41 цукровий завод.
Додати коментар