Агромаркет

Житомирщина лідирує за обсягами виробництва меду

Житомирська область посідає перше місце за обсягами виробництва меду та продукції бджільництва в Україні. Тут збирається кожна восьма тонна вітчизняного меду.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Як зазначається, у регіоні виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік. 

При цьому середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з однієї бджолосім’ї. Натомість по Україні цей показник не перевищує 24 кг.

«У розрахунку на одного жителя області припадає 6,3 кг меду на рік, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кг/рік. Забезпеченість жителів регіону цим продуктом більша у 6 разів, порівняно з іншими областями», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна забезпечує близько 10% загального обсягу світового експорту меду.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!