В Україні зросло виробництво всіх видів олійно-жирової продукції
За підсумками 2019 року олійно-жирова галузь України продемонструвала значне зростання виробництва основних видів олійно-жирової продукції, у порівнянні з 2018 роком.
Про це повідомляє асоціація «Укроліяпром».
Так, виробництво олії соняшникової нерафінованої (без олійниць) зросло на 13,8%, соєвої – на 30,2%, ріпакової – на 14,1%, соняшникової рафінованої – на 14,7%.
Україна також наростила виробництво шроту соєвиого – на 25,1%, шроту соняшникового – на 8,7%, маргаринової продукції – на 10,4%, майонезів та соусів – на 2,7%.
А в 2019/20 МР (станом на 1 січня 2020 року), у порівнянні з відповідним періодом 2018/19 МР, виробництво олії соняшникової нерафінованої (без олійниць) зросло на 12,1%, соєвої – на 16,3%, ріпакової – на 13,5%, соняшникової рафінованої – на 21,6%.
Крім того, виробництво соєвого шроту зросло на 9,2%, соняшникового – на 0,1%, маргаринової продукції – на 12,7%, майонезів та соусів – на 8,7%.
До найбільших виробників соняшникової нерафінованої олії у 2019 році стали ТОВ «Європейська транспортна стивідорна компанія» (6,6% від усього виробництва), ТОВ «Оптімусагротрейд» (6,1%), ТОВ «Придніпровський ОЕЗ» (4,7%), ПрАТ «Вінницький ОЖК» (4,7%).
Як повідомлялося раніше, у 2019 році Україна наростила експорт продуктів переробки олійних.
Додати коментар