В Україні стартував сезон цукроваріння
В Україні стартував сезон виробництва цукру 2024/2025 МР.
Про це повідомляє пресслужба «Укрцукру».
Станом на 30 серпня переробку цукрового буряку розпочали 3 заводи – у Вінницькій, Тернопільській та Львівській областях. Загалом очікування щодо масового раннього пуску заводів цьогоріч не справдились – через посушливі погодні умови, які ускладнюють збирання цукрового буряку, низка заводів перенесли початок переробки на більш пізні терміни.
Станом на сьогодні, за даними Мінагро, зібрано солодкі корені з 1,2 тис. га.
Наразі середня врожайність становить 50 т/га, у тому числі на Вінниччині – 35 т/га, на Полтавщині — 44 т/га, Тернопільщині — 58 т/га та 70 т/га — на Львівщині.
Нагадаємо, «Астарта» розпочала 25-й сезон цукроваріння.