В Україні почала роботу технічна робоча група з GLOBALG.A.P.
Сьогодні, 4 жовтня, у Києві відбулося установче засідання Національної технічної робочої групи (НТРГ) GLOBALG.A.P., на якому були обрані секретаріат і голова НТРГ, а також затверджений план роботи на перший рік.
Про це повідомила секретар Національної технічної робочої групи GLOBALG.A.P. в Україні Валентина Фролова.
Як повідомляється, робочою групою в першу чергу будуть перекладені і адаптовані загальні положення стандарту й оцінювання ризиків щодо соціальних практик у первинному виробництві (GRASP).
Загалом, сфера відповідальності Національної технічної робочої групи включає низку питань, зокрема, полегшення впровадження стандарту у місцевому середовищі та гармонізація вимог стандарту із законодавством України, переклад, тлумачення та адаптація настанов до місцевих умов, інформаційна підтримка місцевих виробників щодо оновлень і змін у стандарті, а також забезпечення зворотного зв’язку від місцевих зацікавлених сторін та підготовка пропозицій до GLOBALG.A.P. щодо удосконалення стандарту від імені українського професійного середовища.
Наразі до складу НТРГ в Україні увійшли 28 учасників, серед яких виробники, експерти, торговельні мережі, консультанти, представники наукового середовища, лабораторій, органів сертифікації, агробізнесу та інші зацікавлені сторони з досвідом у сфері безпеки харчових продуктів, екології, впливу на добробут людей і тварин.
«Така велика країна, як Україна, має великий потенціал для експорту сільськогосподарської продукції. Реалізувати його можна тільки впровадивши найкращі світові практики та інновації і довівши всьому світові, що українська продукція відповідає найкращим світовим стандартам. Впроваджуючи стандарти, фермер забезпечує високу якість і гарантує сталість процесів виробництва», – зазначила аккаунт-менеджер GLOBALG.A.P. Едіте Страдзіна.
Довідка
GLOBALG.A.P. – одна з найвідоміших у світі систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів у сільському господарстві і найбільш розповсюджена схема сертифікації належних сільськогосподарських практик на рівні первинного виробництва.
Додати коментар