Агромаркет

Український цукор не завжди буде затребуваним на ринку ЄС

Український цукор не завжди буде затребуваним на ринку ЄС

Навіть наявність квоти не гарантує, що наш цукор буде завжди затребуваним на ринку ЄС.

Про це у своїй статті в журналі The Ukrainian Farmer пише директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський.

За його словами, згідно з «Прогнозом розвитку сільського господарства ЄС на 2024-2035 роки» імпорт цукру  у країни Європейського Союзу до 2035 року повільно скорочуватиметься до 1 млн тонн.

«Це є певним сигналом для європейських та українських компаній щодо необхідності диверсифікації виробництва. Тобто акцент потрібно буде робити не стільки на цукрі, як на супутніх товарах: сиропи, біоетанол, тощо», – зауважив Олександр Коротинський.

Він додав, що наша продукція наразі конкурує з європейською. Тож не виключено, що колись цукор з ЄС насичуватиме український ринок, як, зокрема, це було у 2020-21 рр, коли у нас виник певний дефіцит солодкого продукту й ціни на нього злетіли.

Нагадаємо, європейські холдинги попередили фермерів про значне зменшення закупівельної вартостї цукрових буряків.