Український цукор не завжди буде затребуваним на ринку ЄС

Навіть наявність квоти не гарантує, що наш цукор буде завжди затребуваним на ринку ЄС.
Про це у своїй статті в журналі The Ukrainian Farmer пише директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський.
За його словами, згідно з «Прогнозом розвитку сільського господарства ЄС на 2024-2035 роки» імпорт цукру у країни Європейського Союзу до 2035 року повільно скорочуватиметься до 1 млн тонн.
«Це є певним сигналом для європейських та українських компаній щодо необхідності диверсифікації виробництва. Тобто акцент потрібно буде робити не стільки на цукрі, як на супутніх товарах: сиропи, біоетанол, тощо», – зауважив Олександр Коротинський.
Він додав, що наша продукція наразі конкурує з європейською. Тож не виключено, що колись цукор з ЄС насичуватиме український ринок, як, зокрема, це було у 2020-21 рр, коли у нас виник певний дефіцит солодкого продукту й ціни на нього злетіли.
Нагадаємо, європейські холдинги попередили фермерів про значне зменшення закупівельної вартостї цукрових буряків.