Україна наростила експорт продовольчої продукції з доданою вартістю
За першу половину 2019 року вітчизняні товаровиробники експортували на 10%, або $147 млн, більше готової харчової продукції, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому імпорт такої продукції зріс на 8%, або на $83,7 млн.
Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.
Загалом у товарній структурі експорту за півроку найбільше зросли поставки з України продукції рослинництва – на 32% (на $1,3 млрд). Це відбулося переважно за рахунок збільшення експорту кукурудзи – на 66%, або $1,3 млрд.
Також зросли обсяги імпорту продукції рослинництва – на 8%, або $66,8 млн (за рахунок закупівлі цибулі, кави, фініків та інших екзотичних фруктів) та продукції тваринництва – на 16%, або $64,4 млн (за рахунок закупівель мороженої риби, сирів і рибних філе).
Додати коментар