Стало відомо, які квоти ЄС найменш затребувані серед українських експортерів
За даними Мінекономрозвитку, деякі квоти на поставку товарів до ЄС майже не затребувані серед вітчизняних експортерів, повідомляє УНН.
Зокрема, квоти на цукрові сиропи станом на 22 серпня використано всього на 0,2%, на продукцію з молочних вершків – на 1,9%, харчові продукти – 2,6%, цукрові продукти – 4,6%, етанол – 5,1%, оброблена продукція з цукру – 10,2%.
Водночас активно використовуються тарифні квоти на ячмінь, ячмінне борошно та гранули (79,4%), м’ясо птиці та напівфабрикати з м’яса птиці (основна 75% та додаткова 44,1%), крохмаль (65,9%), оброблену продукцію із зернових (62,9%), солод та пшеничну клейковину (59,1%), яйця та альбуміни (основна 55,9% та додаткова 38,4%), висівки, відходи та залишки (53,6%), продукцію з обробленого молока (31,8%), сухе молоко (29,4%), часник (26,7%), овес (18,0%), молоко, вершки, згущене молоко та йогурти (14,7%).
Як повідомляє відомство, наразі українські виробники використовують можливості безмитного експорту до ЄС за рахунок 31 із 40 наданих тарифних квот.
Як повідомлялося раніше, Квоти на безмитний експорт до ЄС використано за дев’ятьма групами агропродовольчих товарів
Додати коментар