Агромаркет

Шепетівський цукровий комбінат встановив робота для контролю якості сировини

Шепетівський цукровий комбінат запустив лабораторію для контролю за якістю сировини за допомогою роботизованого обладнання.

Про це повідомляє «Шепетівський цукровий комбінат» на своїй Фейсбук-сторінці.

«Основна задача лабораторії – визначення якісних показників цукрових буряків, а саме забрудненості та цукристості. Для цього використовуємо спеціалізоване устаткування, в тому числі, роботизоване», – коментує завідувачка сировинною лабораторією Юлія Василівна Жук.

Вона зазначає, що робота встановили польські спеціалісти восени цього року. Одна із суттєвих його переваг – заміщення роботи багатьох працівників, підвищення швидкості та якості аналізів. Відтак, комплекс дій забезпечує максимальну точність кожної операції.

«Робот приймає бурякову кашу, зважує її на аналітичних вагах, додає туди розчин свинцевого оцту, досипає флокулянт. Далі на станції магнітними мішалками суміш перемішується. Після цього виливається в фільтрувальну станцію і через поляриметр ми бачимо потрібні показники» – пояснює завідувачка лабораторії.