Агромаркет

Польські вчені вивели сорт яблук, стійкий до парші

Польські вчені вивели сорт яблук, стійкий до парші

Вчені Варшавського університету природничих наук (SGGW) вивели новий сорт яблук під назвою Шопен, стійкий до парші плодових. Така стійкість дозволяє значно знизити кількість хімічних обробок при вирощуванні яблук, повідомляє FreshPlaza.

За словами професора Казимира Тома з відділення помології університету SGGW, новий сорт має низку переваг, які роблять його привабливим і для споживачів, і для садівників, і для переробників. Крім стійкості до парші, цей сорт придатний до тривалого зберігання протягом шести-семи місяців, чим перевершує інші осінні і ранньо-зимові сорти.

Як зазначає Казимир Том, плоди нового сорту дуже смачні, соковиті і хрусткі. Яблука сорту Шопен містять багато органічних кислот, але в процесі зберігання смак стає солодшим.

Високий вміст кислот є перевагою для переробки, оскільки на ринку домінують солодкі сорти. Яблука сорту Шопен є привабливими для виробництва соків і сидрів, але їх можна переробити й у смачні чіпси або муси.

АПК-Информ: овощи & фрукты

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!