Одеська лабораторія проводить аналіз експортної сільгосппродукції перед відправкою до Індонезії
Вже декілька місяців українські виробники можуть експортувати до Індонезії 16 видів сільгосппродукції – Посольство України в Індонезії надало пропозицію щодо розширення її переліку. Спочатку поставки включали лише два види свіжої продукції рослинного походження: пшеницю – основу українського експорту до цієї країни – та яблука.
До переліку додалися черешня, вишня, цибуля, часник, картопля, морква, ячмінь, кукурудза, жито, сорго, соя та жовтий горох.
Відповідно до реєстраційних вимог, вантажі, які відправляються до Індонезії, повинні супроводжуватися попереднім повідомленням, яке видається на свіжу продукцію рослинного походження перед відправкою з країни-походження, та сертифікатом аналізу, який видається зареєстрованою в Індонезії лабораторією.
Індонезійська сторона у січні 2016 року прийняла рішення про реєстрацію Одеської прикордонної державної контрольно-токсикологічної лабораторії на проведення досліджень щодо безпеки сільськогосподарської продукції гранично допустимого вмісту пестицидів, важких металів та біотоксинів. Це відбулося вперше за період існування незалежної України. Йдеться про можливість експортувати до Індонезії 103 види сільгосппродукції.
Реєстрація лабораторії діятиме три роки – до 21 січня 2019 року, повідомили у Держпродспоживслужбі.
За підсумками 2016 року Одеська лабораторія здійснила аналіз 396 зразків продовольчої пшениці та 23 зразків яблук загальним обсягом більше 1,95 млн тонн пшениці та понад 140 тонн яблук.
Додати коментар