На Вінниччині виробили понад 200 тонн цукру
Підприємства Вінницької області з початку сезону переробили 1,5 млн тонн цукрових буряків та виробиили понад 200 тис. тонн цукру.
Про це на своїй Фейсбук-сторінці написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.
«Очікувані обсяги переробки цукрових буряків становлять майже 2 млн. тонн – це на рівні минулорічних. Вже перероблено понад 1,5 млн. тонн солодких коренів. Цукристість становить – 16,1%», – констатував Сергій Борзов.
За словами очільника Вінницької ОДА, наразі сезон цукроваріння завершили ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК» (ВП «Михайлинський цукровий завод»), ТОВ «Іллінецький цукровий завод» та ТОВ «Цукорагропром» (філія Жданівський цукровий завод).
Попередньо три заводи будуть працювати до кінця грудня та в січні 2021 року: ВП «Гайсинський цукровий завод», ВП «Цукровий завод» та ВП «Крижопільський цукровий завод», що належить ТОВ «АК «Зелена долина».
Нагадаємо, Україна на 43% наростила імпорт цукру. Загалом виробництво цукру в країні перевищило 950 тис. тонн.