Агромаркет
Головне:
Агромаркет

Менше буряків – більше цукру: Шепетівський цукровий комбінат підбив підсумки сезону

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», що входить до корпорації A’spik Group, після 55 діб роботи завершив сезон-2019 з виробництва  цукру.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, зазначається, що для цукроварів поточний маркетинговий рік вийшов досить непростим, адже через посушливе літо врожайність буряків була нижчою, ніж торік. Втім, завдяки модернізації заводу зі 170-річною історією на підприємстві задоволені результатами роботи.

«Завдяки сучасному вакуум-конденсаційному устаткуванню з новими утфельними підігрівниками першого, другого та третього продуктів ми заощадили на газі та зменшили забір води з річки Гуска, а відповідно – і викиди на поля фільтрації, що безумовно є корисним для екології нашого краю. Водночас, заміна бурякорізки, центрифуг для кристалізації цукру та впровадженням міжнародного стандарту очистки цукрового сиропу дозволили підвищили якість нашої продукції», – зауважує директор ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат» Віталій Смілянець.

За його словами, нове устаткування також значно зменшило вимушені паузи в роботі заводу через вихід з ладу застарілого обладнання, а тепла осінь суттєво поліпшила логістику, полегшивши доступ до полів.

Більше того, оновлення виробничих потужностей комбінату разом зі зростанням на 1% цукристості буряків дали змогу підвищити вихід цукру. Зокрема, у 2019 році на підприємстві «зварили» майже на 2 тисячі тонн більше цієї продукції, ніж у минулому сезоні, переробивши при цьому меншу кількість коренеплодів.

Загалом цьогоріч шепетівські цукровики трансформували понад 181 тис. тонн буряків на 26,4 тис. тонн цукру.

«Після підбиття перших підсумків ми детально проаналізуємо увесь виробничий процес протягом сезону, що минув. За отриманими результатами внесемо корективи до планів модернізації на найближчу перспективу, аби усунути «слабкі місця», які виявили, збільшити енергоефективність, знизити собівартість та, звісно, підвищити якість нашого цукру», – підсумував Віталій Смілянець.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!