Агромаркет
Головне:
Агромаркет

Майже чверть усього вітчизняного цукру в 2019 році виготовила «Астарта»

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

За результатами виробничого сезону 2019 року «Астарта» є лідером цукрового ринку України – заводи компанії виробили 22% цукру від загального об’єму виробництва по Україні.

Про це повідомляється на сайті компанії.

У 2019/2020 МР підприємства «Астарти» прийняли на переробку понад 1,9 млн тонн цукрових буряків та виготовили 301,5 тис. тонн цукру. Частка цукру вищої категорії зросла до 95,5% від загального виробництва (у 2018 році – 86%), в тому числі цукру екстра-класу вироблено на 37% більше – 75,6 тис. тонн.

Як зазначається, у цьому виробничому сезоні компанія зосередилася на впровадженні філософії ощадливого виробництва (Lean), розробивши власну систему підвищення ефективності СОВА (Система операційного вдосконалення «Астарти»).

Завдяки її інструментам вдалося суттєво вдосконалити бізнес-процеси, досягти ефективності та економії ресурсів. Так, у цьому сезоні цукрові заводи компанії показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва – 85,05% (середнє значення по Україні – 83,57%). Минулого року цей коефіцієнт в «Астарті» становив 83,75%.

«Наші підприємства працювали за схемою «поле-завод», що дозволило мінімізувати час  зберігання цукрових буряків та підвищити якісні та кількісні показники сировини і самого цукру. Також позитивною була динаміка ресурсоощадності виробництва», – зазначив виконавчий директор «Астарти» Валерій Соколенко.

Зокрема, за його словами, витрати газу на тонну переробки цукрових буряків на наших заводах скоротилися на 3,7% до 22,58 м.куб/тонна, порівняно з 2018 роком, води – на 4% до 0,82  м.куб/тонна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: