Експерт прогнозує дефіцит розторопші для виготовлення олії
Найближчими місяцями може виникнути дефіцит насіння розторопші для виготовлення олії.
Про це AgroTimes повідомив підприємець Олександр Сорока, який виготовляє олію холодного віджиму з насіння нішових культур під брендом «Справжня олія».
Зазвичай переробник виготовляв олію з розторопші з насіння, вирощеного на Житомирщині: із забарвленням від світло-коричневого до чорного відтінку.
Коли ж йому запропонували світлу розторопшу, то він відмовився її купувати, бо олія з неї мала дещо інший смак, і виробник побоявся, що споживач не зрозуміє цього, і товар складно буде реалізувати.
Виробник зауважив: споживачі звикли, що ця нішова олія має звичне забарвлення та смак, і будь-які зміни їх насторожують.
Олександр Сорока радить фермерам зважати на смаки споживачів у виборі сорту розторопші для виробництва олії.
Як повідомлялося раніше, для виготовлення рижієвої олії краще брати насіння зі світлим забарвленням, а для виготовлення олії з чорного кмину найкраще підходить індійська сировина.
Додати коментар