Для виготовлення рижієвої олії краще брати насіння зі світлим забарвленням, - думка
Рижієву олію краще виготовляти зі світлого насіння – тоді забарвлення продукту матиме більш звичний для покупців світлий відтінок і смак, і його можна буде швидше реалізувати.
Таку думку висловив в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer підприємець Олександр Сорока, який виготовляє олію холодного віджиму з насіння нішевих культур під брендом «Справжня олія».
За його словами, цього року на ринку з’явилося насіння з темнішим забарвленням і дрібніше, ніж зазвичай, а продукт, виготовлений із нього, був темнішим і мав не такий насичений смак.
Постійні покупці, що звикли до олії зі світлим забарвленням і насиченим смаком, негативно відреагували на такі зміни – у декого навіть виникли сумніви щодо «справжності» олії. Тому надалі підприємець не хоче ризикувати й віддаватиме перевагу сировині, з якої виходить більш звичний для покупців продукт.
«Рижієву олію беруть переважно люди старшого покоління – для них це олія дитинства, також її споживають діабетики. Найважливішими компонентами рижієвої олії є поліненасичені жирні кислоти, без яких неможливий правильний жировий обмін в організмі. В останні роки коло споживачів цієї олії розширюється, спостерігається приріст переробки цієї культури», – зазначив виробник.
Як повідомлялося раніше, для виготовлення олії з чорного кмину найкраще підходить індійська сировина. А для вготовлення лляної олії минулорічне насіння не придатне.
Додати коментар