Держпродспоживслужба формує список експортерів зерна до Китаю
З метою забезпечення виконання вимог Протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю, формуються переліки експортерів та місць зберігання.
Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби України.
Документи, які підтверджують проведення фітосанітарних процедур місць вирощування та місць зберігання ячменю, кукурудзи та сої з метою включення особи до Переліків надаються на електронну пошту [email protected] в терміни:
– до 10.08.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт ячменю до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт ячменю до Китаю;
– до 01.10.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт кукурудзи до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт кукурудзи до Китаю;
– до 01.11.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт сої до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт сої до Китаю.
Підставами для прийняття рішення про відмову у видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт є невідповідність об’єктів регулювання вимогам фітосанітарних заходів країни-імпортера.
Відповідно до ст. 3 Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки експортні партії ячменю повинні формуватися лише з місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa.
Нагадаємо, Китай очолив десятку найбільших імпортерів українського збіжжя.